MINISEMINAARI: Tuloksellinen verkkokaupan johtaminen

Mitä verkkokaupan avaaminen oikeastaan vaatii? Entä kuinka verkkokauppa pidetään osana tuloksellista liiketoimintaa? Verkkokaupan perustaminen voi tuntua yksinkertaisen myyntiautomaatin rakentamiselta verkkoon, mutta menestyvän verkkokaupan rakentaminen vaatii aikaa, energiaa ja rahoitusta.

Verkkokaupan arvo oli vuonna 2016 yli 22 biljoonaa dollaria ja sen arvioidaan kasvavan lähivuosina noin kuuden prosentin vuosivauhdilla. Suomalaiset yritykset ovat kuitenkin jääneet verkkokaupassa ruotsalaisten verrokkien jalkoihin. Viimeistään nyt on siis aika saada verkkokauppa myynnin ytimeen. Antti Salmilahti neuvoo miten väistää verkkokaupan sudenkuopat ja tehdä verkkokaupasta menestyksekäs osa liiketoimintaasi. Kokemuksia ja neuvojaan jakavat myös Liveton ja Nordic Green Energyn edustajat.

Antti Salmilahdella on yrittäjänä yli kymmenen vuoden kokemus verkkokaupasta. Verkkokauppa Kannettavatietokone.fi kasvoi kuudessa vuodessa 1,7 miljoonan euron liikevaihtoon. Tällä hetkellä Antti auttaa muita verkkokauppiaita työskentelemällä Sofokuksen ”asiakastulkkina”, joka varmistaa verkkokauppaprojektien onnistumisen myös liiketoiminnan näkökulmasta.

Liveto on 2014 perustettu tapahtumamyyntipalvelu. Liveto edustaa ensimmäisenä Suomessa omakanava-ajattelua tarjoamalla muun muassa upotettavan lippukaupan jokaisen järjestäjän käyttöön. Disruptiivisen ajattelun on tarkoitus rikkoa sementoituneet tavat järjestää tapahtumien myynti, asiakasviestintä ja kävijäliikenne. Liveton kautta on myyty tapahtumien pääsylippuja jo yli 2 miljoonan euron arvosta ja kasvu on vahvaa. Yritys on käynnistänyt kansainvälistymishankkeensa alkuvuodesta 2017 saatuaan ensimmäisen ulkomaisen asiakkaansa Espanjasta.

 Nordic Green Energy on pohjoismainen sähköyhtiö, joka tuottaa laadukkaita energiapalveluja ja auttaa kotitalouksia, yrityksiä ja julkishallinnollisia organisaatioita vaihtamaan uusiutuvaan energiaan. Nordic Green Energy palvelee tällä hetkellä Suomessa ja Ruotsissa yli 130 000 kotitaloutta, 6300 yritystä ja 320 julkista asiakasta. Nordic Green Energyn palvelutarjonnasta löytyy niin edulliset vihreät sähkösopimukset kaiken kokoisille kotitalouksille kuin räätälöidyt sähkönhankinnan erikoisratkaisut yrityksille. Lisäksi palvelutarjontaan kuuluu mm. aurinkosähköjärjestelmät kotitalouksille ja yrityksille.