Flowpark, Everon ja Hidex veivät EST-palkinnot

Vuodesta 2003 jaetut Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinnon saivat tänä vuonna Flowpark, Everon ja Hidex. Satavuotias Turun kauppakamari palkittiin kunniamaininnalla.

Yrityksiä palkittiin kolmessa kategoriassa. ”Kasvua edessä” -kategoriassa palkittiin menestyksekkäästä toiminnastaan Flowpark Oy. Vuonna 2009 aloittanut, ekologiset näkökohdat huomioiva seikkailuhuvipuistokonsepti on avannut jo kuusi toimipistettä. Lisää kasvumahdollisuuksia tarjoaa helposti monistettava konsepti, jossa franchising-pohjalle syntyy uutta yrittäjyyttä. Flowpark on ollut myös aktiivisesti mukana paikallisissa yrittäjäyhteisöissä, mm. matkailutoimijoiden verkostossa.

”Rohkeana uudistajana” palkittiin Hidex Oy. Vuonna 1993 perustettu yritys valmistaa radioaktiivisuutta mittaavia laitteita muun muassa sairaaloiden ja lääketieteellisten tutkimusten käyttöön. Vuonna 2010 sukupolvenvaihdoksen toteuttaneen perheyrityksen liikevaihdosta suurin osa tulee kansainvälisiltä markkinoilta. Hidex Oy on myös panostanut merkittävässä määrin kehitystyöhön, jonka myötä tuotevalikoima on kasvanut uusiin käyttötarkoituksiin.

Kolmannessa kategoriassa ”syntyjään kansainvälinen” palkittu Oy Everon Ab aloitti toimintansa vuonna 2004. Hoiva-alan langattomiin mobiiliratkaisuihin keskittynyt lietolaisyritys on avannut toimipisteet myös Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa. Everonin tuoteratkaisuja käytetään jo yli 10 maassa. Palkinto on tunnustus erityisesti teknologiaan ja turvallisuuteen perustuvasta liikeideasta sekä vahvasta kasvusta globaaleilla markkinoilla.

Kunniamaininnalla Turku Science Park Oy:n asettama raati halusi muistaa tänä vuonna 100 vuotta täyttävää Turun kauppakamaria. Se on perustamisestaan lähtien toiminut koko Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, asiantuntijana ja kouluttajana. Turun kauppakamarilla on ollut merkittävä rooli hankkeiden ja yhteistyön rakentajana. Se on myös vaikuttanut esimerkiksi Turku-Helsinki -yhteyksien ja lentoliikenteen parantamiseen. Turun kauppakamari on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli yleisöltä yli 50, suurkiitokset! Ehdottajien kesken arvottu palkinto on toimitettu onnekkaalle voittajalle.