WORKSHOP: Henkilöstöjohtamisen myyttejä murtamassa – Case Vincit

Mitä seuraa perinteisten esimiesroolien poistamisesta ja henkilöstöjohtamisen täydellisestä mullistamisesta? Vincitin tapauksessa tuloksena on ollut useita palkintoja niin Suomen kuin Euroopankin parhaana työpaikkana. Vincitin henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen tutustuttaa workshopin kuulijat henkilöstöjohtamisen käyttäjälähtöiseen suunnitteluun eri palvelumuotoilun keinoin. Lisäksi pääset kokeilemaan Vincitin kehittämää LaaS-johtamistyökalua, jossa johtaminen on hajautettu palveluiksi ympäri organisaatiota ja kukin työntekijä valitsee itselleen sopivan johtamisen mallin.

Vincit Oy:n henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen hyppäsi yritykseen mukaan vuonna 2012, kun ohjelmistotalossa oli 50 henkeä. Tähän päivään mennessä Vincitin matka on jatkunut rohkeiden kokeilujen kautta 300 henkeä työllistäväksi, 100 % asiakastyytyväisyystakuun tarjoavaksi ohjelmistokehityksen ja ICT-alan palvelutaloksi. Henkilöstö- ja työhyvinvointitekopalkintojen lisäksi Vincitin meriittilistaa komistavat Great Place to Work -kilpailun Suomen parhaan työpaikan tittelit vuosilta 2014-2016 sekä kärkisija Euroopan parhaana työpaikkana 2016.

Kansainvälisellä työelämän uudistajien Game Changers 2015 -listalla palkittu Pystynen on ollut luomassa menestyksekästä yrityskulttuuria, jonka avainsanoja ovat itseohjautuvuus, työn merkityksellisyys ja työntekijöiden osallistaminen. Parhaillaan Johanna rakentaa Vincitistä entistä parempaa työpaikkaa fuusion ja listautumisen keskellä sekä tutkii johtamista täysin uudesta näkökulmasta – yksilöllisenä palveluna.