Kotipesä

Kirjoittanut 1.3.2017BC2017

Ulla Heinonen


 

Kun vuonna 1985 aloitin opintoni Turun yliopistossa, kuvittelin neljän ja puolen vuoden kuluttua olevani valmis. Niin mihin? Välähti lähes ensimmäistä kertaa mielessäni, kun seisoin valmistumisjuhlassa. Nythän matkani vasta alkaa, niinhän se menee. Polullani on ollut useita erilaisia töitä ja ne kaikki ovat valmistaneet minua seuraavaan antoisaan ja haastavaan tehtävään. Ilman noita kiemuroina, uusia koulutuksia ja valmennuksia, en olisi pystynyt vastaamaan työssäni johtajuuden haasteisiin. Yliopistosta muodostui matkani varrella kotipesäni, sain lisää oppia tehtäviini, esimiestyöhön ja johtamiseen. Samalla sain vertaistukea ja laajempaa näkökulmaa omille ajatuksilleni.

Tarinani tunnistaa varmasti usea tätä blogia lukeva esimies ja johtaja. Johtajaksi ei synnytä, vaan kasvu tapahtuu hitaasti, uutta oppien ja työtä tehden. Johtamistehtävissä pitää olla valmis avautumaan uudelle tiedolle ja avoin innovoiville ajatuksille. Pitää hallita nykyisyys ja varautua tulevaan. Jokainen esimies ja johtaja kulkevat oman vaiherikkaan ja monimutkaisenkin polkunsa omia reittejään. Suoraa tietä ei siis ole! Ensin hankitaan perusoppi ja hakeudutaan töihin. Työn vaatimusten ja vastuun kasvaessa hakeudutaan takaisin yliopistoon ja haetaan lisäoppia johtamiskoulutusyksiköistä, kuten TSE exestä.

Tse exen ydintehtävä on tuottaa laadukasta esimies- ja johtamiskoulutusta. Välitämme yliopiston uusinta tietoa ja oppia yrityksiin sekä organisaatioihin. Mahdollistamme yliopiston kolmatta perustehtävää, yhteiskunnallista vuorovaikutusta, luoden kanavia moninaiselle avoimelle keskustelulle ja uuden oppimiselle. Inspiroimme tulevaisuuden johtamiseen.

Ei ole yhtä menestyksellistä johtamistapaa, vaan valinnat tapahtuvat vaihtelevissa tilanteissa ja olosuhteissa vuorovaikutuksessa. Ihminen kohtaa ihmisen. Tämä on haastavaa, tässä ollaan johtamisen ydinkysymyksessä. Yhä useammin johtajat kokevat, että he tarvitsevat tukea ja uutta tietoa omaan työhönsä. Hyvään johtajuuteen tarvitaan muun muassa henkilökohtaista kasvua, liiketoimintaosaamista, visionäärisyyttä, globaalia ulottuvuutta sekä tulevaisuussuuntautuneisuutta. Hyvä johtajuus ei ole yksi suoritus, vaan prosessi ja matka, jossa on pyrähdyksiä ja taukopaikkoja, kotipesiä, joissa haetaan tukea, oppia ja oivalluksia omaan käytännön työhön.

Huolestuttavaa on, jos esimiehet kokevat, että ei ole aikaa tai mahdollisuutta irrottautua valmennuksiin tai koulutuksiin. Arjen työ on kiireistä ja johtaminen on ollut muutoksessa jo jonkin aikaa, johtajalta vaaditaan kykyä muuttua ja uudistua.

Johtamiskoulutusyksikössämme on kehitetty uudenalaisia joustavia tapoja suorittaa esimies- ja johtamiskoulutuksia. Olemme avanneet ja jakaneet laajoja ohjelmia osakokonaisuuksiin. Näin olemme mahdollistaneet rakentaa henkilökohtaisen polun itse kullekin esimiehelle (koulutukseen osallistujalle). Koulutusohjelmien menestyksellisen suorittamisen ohella on olennaista muistaa, että johtajan kehittymisessä erityisen tärkeää on se matka ja prosessi, jonka hän kulkee vertaistensa kanssa. Osallistujamme kertovat saavansa voimaa ja intoa sekä koulutuksien asiantuntijaopettajilta, sisällöistä sekä vertaisiltaan. Erityisenä rikkautena on koettu moniammatilliset ryhmät, jolloin eri näkökulmat samaan aiheeseen ja kokemukset ovat tulleet jakoon ja hyödynnettäviksi myös muilla uusilla aloilla.

Olen nyt kulkenut omaa ammatillista polkuani yli kaksikymmentä vuotta ja olen ehkä jotain jo oppinut. Ainakin sen, kuinka vähän tiedän johtamisesta ja ihmisten kohtaamisesta. Lähes päivittäin työssäni johtaminen ja johtajuus haastavat minua kehittämään itseäni, esittää kysymyksiä ja puskee etsimään niihin vastauksia. En voi koskaan kokea olevani valmis, siinä on sen suola ja hunaja. Uskoakseni suuri osa johtajista kokee samalla tavalla, jos kuulut heihin, niin nähdään kotipesällä. Inspiroidaan yhdessä tulevaisuuden johtajuuteen!

Mikä on se X, jolla organisaatiosi on saanut tuulta siipiensä alle?
– Inspiroimme tulevaisuuden johtajuuteen!

Mikä on se X, jonka ennakoit kantavan organisaatiotasi muutosten keskellä kymmenen vuoden kuluttua?
– Työ muuttuu ja johtajuuden haasteet sen myötä, joten tarve paremmasta johtajuudesta ei poistu, vaan päinvastoin kasvaa.

Ulla Heinonen, KL, FT, on Turun kauppakorkeakoulun johtamiskoulutusyksikön TSE exen johtaja. Hänellä on vahva kasvatustieteellinen tausta, digitaalisen kulttuurin tuntemus sekä johtaja- ja kouluttajakokemus. Hän on toiminut valmentajana, johdon työnohjaajana, kouluttajana sekä esimiehenä eri sektoreilla yksityisellä ja julkisella puolella Suomessa ja ulkomailla.